Van strategie naar design in drie workshops

Sfeer3

Strategisch concept

Voordat we beginnen, willen we weten wat je wilt bereiken en met wie je communiceert. Je doelstellingen moeten kraakhelder zijn: meer leads, minder mailverkeer, digitale transformatie, noem maar op. Nog belangrijker vinden we de behoefte van je eindgebruiker. Daarom starten we met een thinkfase, een belangrijke stap voordat we beginnen met het bouwen van onze websites. We denken altijd vanuit de outside-in gedachte. Zo komen we uiteindelijk tot een design voor een digitale oplossing die toegevoegde waarde levert.

 • Outside-in denken

 • Marketing & data driven

 • Doelstellingen helder verwoorden

Drie workshops

Vaak zien we dat er vanuit eigen behoefte geredeneerd wordt. Terwijl het in klantgerichte digitalisering juist draait om het centraal stellen van de klant. In drie workshops gaan we de behoeften van de eindgebruiker leren kennen. Eerst inventariseren we alle beschikbare data, persona’s en user stories. Hieruit halen we waardevolle inzichten en deze bespreken we in de eerste workshop. Daarna vertalen we deze inzichten naar wireframes en een navigatiestructuur en bespreken deze in de tweede workshop. Op basis van de wireframes gaan we vormgeven. De vormgeving presenteren we in de derde workshop. 

 • Interactieve workshops

 • Waardevolle inzichten

 • Behoeften leren kennen

DSC 2676 Tres LR

First, we think

De eerste stap naar een nieuwe website; een strategisch concept.

1. Persona's & user stories

Je eindgebruikers staan voorop. Wie gaan straks je website gebruiken? Wij duiken in je data en jij gaat aan de slag met persona's. In deze sessie challengen we de uitwerkingen en komen we tot persona templates, user stories en customer journeys.

2. Wireframes & navigatie

De inzichten uit de eerste sessie vertalen we door naar wireframes en een navigatiestructuur. Hoe navigeert jouw ideale eindgebruiker door de website en welke informatie verwacht hij waar? In deze workshop bespreken we de wireframes en navigatie.

3. Presentatie design

De uitgangspunten van de wireframes vertalen we door naar de vormgeving. In de laatste workshop presenteren we de designs en kan je hier feedback op geven. Blij? Dan gaan we het concept voor je bouwen.

Design Library

Design library

We ontwerpen en bouwen onze websites op basis van het populaire Atomic Design-principe. Met een verzameling losse designcomponenten (atomen) maken we combinaties (moleculen) en bouwen op die manier templates. Die losse design-bouwstenen staan in een Design Library. Het komt erop neer dat designers en developers niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden en je website een consistente uitstraling krijgt.

 • Atomic Design-principe in eigen design library
 • Consistentie in vormgeving
 • Verschillende design-bouwstenen combineren
 • Templates bouwen
 • Efficiënte manier van ontwerpen

Wat komt er nog meer bij kijken?

Dit heb je nodig voor een aantrekkelijke website

Digital marketing

Een digitale strategie en inzicht in data liggen aan de basis van online succes. Hoe meer inzicht we hebben, hoe relevanter en beter we digital marketing kunnen inzetten.

CMS implementatie

Een website die door TRES is ontwikkeld, heeft een open-source Umbraco CMS. Dat betekent dat je zelf eenvoudig je content kunt aanpassen. No strings attached.

Beheer & security

Techniek en privacy: we’ve got this covered. Voor al onze klanten samen hebben we miljoenen records in beheer. Niet voor niets zijn we ISO27001-gecertificeerd.

Maatwerk functionaliteiten

We kunnen je website met handige features verrijken: van een track & trace-functionaliteit tot een offertegenerator. Alles is mogelijk, als het maar relevant is voor je klanten.

Level up

Als je site staat, dan begint het pas. Met level-up krijg je een traject naar klantsucces dat gericht is op groei. Het is een doorontwikkeltraject waarbij we veel gebruikmaken van externe data.

Service

Je website bij TRES ondergebracht? Onze servicedesk staat voor je klaar om bugs en storingen snel op te lossen. We onderhouden je website, doen updates en draaien back-ups.

Zo ontwikkelen we succesvolle websites

Als er één partij is die van jouw nieuwe website een succes kan maken, dan is het TRES. Klinkt misschien wat arrogant, maar zo bedoelen we het niet. We zetten onze ervaring en enthousiasme graag in om een topsite voor jou te maken. Bekijk onze cases en krijg een goede indruk van onze werkwijze.

Cases

Voor deze organisaties hebben we een strategisch concept ontwikkeld

Windesheim
Nrg (1)
Agrico 1
Donker Groep Fcdef

Meer weten?

Goed om te weten