Van pitstop tot webshop: De kracht van multidisciplinair samenwerken

Lucaskemper Tres Nyckdevries LR 15

Dit jaar ontwikkelde TRES de webshop van Team Nyck de Vries, zodat fans van over de hele wereld merchandise kunnen kopen van de coureur. De samenwerking tussen Nyck de Vries en TRES is gebaseerd op gedeelde ambities en een sterke verbinding tussen teamwork in de F1-wereld en bij het ontwikkelen van digitale oplossingen. Zowel in de Formule 1 als bij de ontwikkeling van digitale oplossingen werken multidisciplinaire teams samen om tot het beste resultaat te komen.  

Multidisciplinair samenwerken in de Formule 1

In de Formule 1 werken teams samen om auto's te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Het doel? De coureur met hoge snelheid over het circuit laten racen en hem als eerste over de finish te laten komen. Een goede samenwerking tussen verschillende disciplines, zoals de coureurs, ingenieurs, monteurs en strategen, is essentieel om de prestaties van de auto en coureur te optimaliseren. Het team opereert als een goed geoliede machine, waarin ieder zijn eigen specialiteit heeft, maar tegelijkertijd ook op de hoogte is van elkaars werk.

Multidisciplinair samenwerken bij TRES

Ook bij het ontwikkelen van digitale oplossingen is een op elkaar ingespeeld en multidisciplinair team onmisbaar. Ieder teamlid heeft zijn eigen specialisatie en expertise, zoals development, design, digital marketing en projectmanagement. Het team werkt nauw samen met elkaar om de beste resultaten te bereiken voor onze opdrachtgevers.  Binnen het team houdt iedereen elkaar op de hoogte van elkaars werk. Dit zorgt ervoor dat de teams goed op elkaar zijn ingespeeld en snel kunnen schakelen wanneer dit nodig is.

Lucaskemper Tres Nyckdevries LR 13

Gedeelde ambities

Bij TRES weten we als geen ander hoe belangrijk een goed geolied team is om ambities waar te kunnen maken. We zien daarbij een aantal overeenkomsten tussen het multidisciplinair samenwerken van de F1 en TRES:

1. Snelheid

In de Formule 1 moeten teams snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden zoals bijvoorbeeld het weer. Tijdens pitstops moet alles razendsnel en soepel verlopen, want iedere seconde telt. Bij het ontwikkelen van digitale oplossingen is snelheid ook van groot belang, zowel in de ontwikkeling als bij het oplossen van eventuele bugs. Een opdrachtgever wil graag zo snel mogelijk geholpen worden en ziet zijn website nog liever gister online dan vandaag. Daarnaast is snelheid belangrijk, omdat onze teams direct moeten schakelen wanneer er belangrijke veiligheidsupdates uitgevoerd moeten worden. Maar tegelijkertijd bewaken we kwaliteit, want we willen natuurlijk niet uit de bocht vliegen.

2. Specialisaties

In de Formule 1 hebben verschillende teamleden verschillende specialiteiten. Zo zijn er monteurs die gespecialiseerd zijn in het vervangen van banden en ingenieurs die zich bezighouden met de aerodynamica van de auto. Door de specialisaties samen te voegen in één team kom je tot het beste resultaat. Dit geldt ook voor digitale projecten. Er zijn verschillende teamleden die zich ieder richten op een eigen specialisatie zoals front-end development, back-end development of UX-design. Iedereen brengt unieke vaardigheden en kennis met zich mee om samen het beste resultaat te behalen.

3. Feedback

In de Formule 1 is feedback van de coureur essentieel om de auto na iedere race verder te optimaliseren voor nog betere prestaties. Net als coureurs hebben ook opdrachtgevers en gebruikers specifieke wensen en behoeftes voor een digitaal product. De feedback die door hen wordt gegeven is waardevol om het product continu te verbeteren, zodat deze volledig aansluit op de behoeftes.

4. Passie voor innovatie

In de Formule 1 draait alles om innovatie en het vinden van nieuwe manieren om de auto nog sneller en beter te maken. Bij het ontwikkelen van digitale oplossingen speelt innovatie ook een belangrijke rol. Bijvoorbeeld bij het bedenken van nieuwe functionaliteiten of het gebruiken van nieuwe technologieën waarmee we opdrachtgevers de beste digitale oplossingen kunnen bieden.

Pole position

Of het nu gaat om racen in de Formule 1 of het ontwikkelen van de beste digitale oplossingen zoals een webshop, de kracht zit in multidisciplinaire teams. Verschillende specialisaties, snelheid, feedback en continu blijven innoveren zorgen ervoor dat teams topprestaties kunnen leveren en zo de ‘pole position’ behouden. 

Bij TRES weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de nummer 1 positie te bereiken en behouden. Laat ons daarom jouw digitale project realiseren en ervaar de kracht van een goed geolied team. 

Meer weten?

Wellicht ook interessant