Efficiënt werven: koppel een ATS met je werken-bij-website

HR Situatie 07Web

In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van geschikte kandidaten een van de grootste uitdagingen voor organisaties. Voor kandidaten liggen de banen vaak voor het oprapen, je wil ze daarom niet te lang laten wachten. Een ATS kan je helpen met een gestroomlijnd en geautomatiseerd proces voor een effectief recruitmentproces die past bij jouw organisatie.

Wat is een ATS?

De afkorting ATS staat voor Applicant Tracking System. Het is een krachtige tool die het wervingsproces automatiseert en verbetert. Hiermee waarborg je dat de sollicitatieprocedure wordt nagekomen en kandidaten weten waar ze aan toe zijn. Door je werken-bij-website te koppelen aan een ATS, maak je het recruitmentproces overzichtelijk en efficiënt voor zowel jouw organisatie als de kandidaat.

De voordelen van het koppelen van je werken-bij-website met een ATS

Met een ATS kun je naast sollicitaties bijhouden en vacatures beheren ook cv’s bekijken en communiceren met kandidaten. Dit draagt bij aan een betere workflow binnen het recruitmentproces en heeft als voordeel dat handmatig werk wordt verminderd. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen aan het koppelen van een ATS aan je werken-bij-website:

HR Situatie 10Web
 • Geen extra werk 
  Door een ATS te koppelen aan je werken-bij-website zorg je ervoor dat wijzigingen die je doorvoert in vacatures ook direct zichtbaar zijn op de website. Ook kun je een koppeling maken tussen het ATS en vacaturebanken. Dit zorgt ervoor dat de informatie in je vacatures altijd actueel en relevant zijn.   Daarnaast worden kandidaat gegevens op één centrale plek bewaard, omdat je ze niet handmatig hoeft over te zetten naar een andere recruitmenttool. Dit bespaart niet alleen veel extra werk en tijd, maar verbetert ook de AVG-veiligheid.

   

 • Betere vindbaarheid
  Een aantal ATS-en heeft ingebouwde SEO-functies die je kunt gebruiken om de vindbaarheid van je vacatures in zoekmachines te optimaliseren. Door een koppeling met je werken-bij-website en ATS te maken verhoog je de positie van je vacatures in de zoekresultaten en trek je meer relevante kandidaten aan.

   

 • HR in de lead 
  Een koppeling tussen je website en een ATS is prettig voor zowel de marketingafdeling als recruitment. Terwijl marketeers graag op maat gemaakte pagina's willen creëren in een CMS, is het voor HR-medewerkers belangrijk om vacatures snel en gemakkelijk te kunnen plaatsen en aanpassen zonder de vormgeving van de website in gevaar te brengen. De integratie tussen CMS en ATS zorgt ervoor dat vacatures automatisch worden geplaatst volgens de wensen van zowel marketing als recruitment. Door HR in de lead te laten zijn, hebben zij volledige controle over de inhoud van vacatures en het wervingsproces. 

   

 • Waardevolle inzichten door data-analyse
  Door het koppelen van je ATS aan je werken-bij-website krijg je waardevolle inzichten over de candidate journey. Doordat de candidate journey naadloos aansluit over de platformen kun je de kandidaat blijven volgen in zijn proces. Je kunt specifieke statistieken en rapporten genereren met informatie over conversieratio’s van sollicitaties en de gemiddelde doorlooptijd in het wervingsproces. Met deze informatie kun je de effectiviteit van je recruitment meten en direct aanscherpen. 

   

ATS kiezen

Er zijn verschillende Applicant Tracking Systemen beschikbaar op de markt, zoals My solution, Easycruit, Carerix en Otys. Welke ATS het meest geschikt is voor jouw organisatie hangt af van diverse factoren, zoals de grootte van je organisatie, specifieke behoeften en functionaliteiten die je zoekt. Goed om te weten is dat wij iedere ATS kunnen koppelen aan jouw werken-bij-website.  

Ben jij klaar om je recruitmentproces verbeteren?

Dan is het koppelen van een ATS aan je werken-bij-website een goede zet! Het recruitmentproces wordt efficiënter, de kandidaat krijgt een optimale candidate experience en het draagt bij aan het aannemen van de juiste mensen voor jouw organisatie. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met een werken-bij-website en een koppeling naar ATS?

Neem contact op

Bouke Weening

Bouke

Commercieel manager
boukeweening@tres.nl +31 (6) 55 22 33 53

Bekijk meer artikelen