Kennissessie #17: Umbraco, dé basis voor je website

Lucaskemper Tres Webinar Umbraco LR 45

Bij TRES organiseren we regelmatig inhoudelijke kennissessies. We vinden het belangrijk om kennis te delen en te inspireren. Zo blijven we samen groeien. Tijdens deze sessies stippen we thema’s aan die actueel zijn en geven we tips die vaak direct toepasbaar zijn. Deze 17e sessie, op 22 april 2021, stond in het teken van de keuze voor een CMS, Umbraco en de aandachtspunten voor een succesvolle website.

Van CMS-keuze naar een succesvolle website

Een goede basis waarop je kunt bouwen bepaalt het succes van je website. Dat begint met kennis van de mogelijkheden binnen jouw CMS. Er zijn vele platformen met ieder zijn voor- en nadelen. Het kan daardoor knap lastig zijn om de juiste oplossing te kiezen die aansluit bij jouw wensen, terwijl een CMS toch een van de meest belangrijke bouwstenen van jouw website is.
Wat is voor jou de beste oplossing? Haal jij al het uiterste uit jouw CMS? Welke aandachtspunten bepalen het succes van je basis? Deze én meer vragen werden beantwoord door onze tafelgasten tijdens onze Q&A kennissessie 'Umbraco, dé basis voor je website'.

Terugkijken?

Normaal gesproken houden wij onze kennissessies op kantoor, wel zo persoonlijk. Maar wegens de coronamaatregelen werd het een online webinar. Extra voordeel is dat je de gehele sessie terug kunt kijken! Dus, wil jij meer weten over het kiezen van een CMS, Umbraco en aandachtspunten voor een succesvolle website? Bekijk dan deze kennissessie terug!

Kijk het webinar terug
Lucaskemper Tres Webinar Umbraco LR 10

Kennissessie takeaways

  • Kijk verder dan het vraagstuk van vandaag wanneer je kiest voor een CMS. Is het gebruiksvriendelijk en toekomstgericht? Heb je bijvoorbeeld de vrijheid om af te wijken van templates? Zijn alle koppelingen mogelijk die je nu maar ook in de toekomst wenst? Heb je een multi-site oplossing nodig? Of misschien multi-language? Houd er rekening mee dat het CMS aansluit bij jouw wensen.
  • De complexiteit van de oplossing is een groot onderdeel in de keuze voor een CMS.
  • Eén van de trends die we zien is de vraag naar personalisatie binnen de website. Bij Umbraco is dit bijvoorbeeld mogelijk middels de toevoeging van een module, waarmee je binnen je CMS ook personalisatie kunt inzetten.
  • Een website is veel meer dan een online visitekaartje, het is eigenlijk nooit af. Wees je hier bewust van. Dit houdt in dat je juist na livegang van je nieuwe website aan de bak moet, dat je blijft doorontwikkelen en leert van data en inzichten.
  • Vandaag de dag zetten we sneller een website neer dan voorheen. Start klein en bouw uit. Hierdoor kan je al in de beginfase leren van data, maak je kleinere (maar relevantere) stappen en loop je niet achter op het moment van livegang. Immers, de ontwikkelingen gaan razendsnel!

Tafelgasten Q&A

Mennohoek

Menno Hoek

Marketing en Communicatie Specialist @ Buckaroo
Menno heeft een aantal jaar gebruikservaring met Umbraco 7. Met Buckaroo is hij op dit moment bezig met de migratie naar Umbraco 8. Hij deelt graag zijn eerlijke mening en favoriete functionaliteiten met je. Ook voor een demo draait hij zijn hand niet om.
Arnold Visser

Arnold Visser

Dutch Partner Manager / Umbraco Advocate @ Umbraco HQ
Arnold weet alle ins en outs van de mogelijkheden van het gebruiksvriendelijkste CMS. Voor hem is het niet de vraag of, maar wanneer je met Umbraco 8 gaat starten. Benieuwd welke functionaliteiten en updates er aankomen? Na zijn roadmap ben je helemaal bij.
Sebastiaan Hulshof 2021

Sebastiaan Hulshof

Digital Marketing Strateeg @ TRES
Sebastiaan weet alles van online succes. Op basis van data, ervaring en inzicht bepaalt hij welke acties nodig zijn voor een optimale website. Sluit je CMS aan bij jouw online doelstellingen? Denk aan personalisatie (uPersonal), integraties (Sharpspring of uCommerce) , SEO of multi-taal functionaliteiten.
Campen

Annemarie van Campen

Host
Annemarie heeft de mooie rol om onze gasten te bevragen. Als projectmanager digitale communicatie heeft zij uitgebreide ervaring opgedaan met allerlei online trajecten en als presentator en dagvoorzitter houdt zij tijdens events en uitzendingen de inhoud sterk en de energie hoog.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze kennissessies? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en ontvang een uitnodiging wanneer er weer een sessie op de planning staat!

Bekijk onze vorige edities