Always up to date.

  • Concept
  • Design
  • Development

Met meer dan elfduizend studenten is de NHL de grootste hogeschool van hbo-stad Leeuwarden. Ondernemerschap en praktijkgerichte innovatie zijn belangrijke speerpunten van deze regionale hogeschool. TRES ontwikkelde de app waarmee studenten hun actuele cijfers, roosters en nieuws in een handomdraai kunnen raadplegen.

Uitdaging

Ontwikkel een app waarmee de studenten eenvoudig en direct de resultaten, roosters en afwezigheidsberichten van hun eigen opleiding kunnen raadplegen. Maak daarbij gebruik van bestaande bronnen en zorg dat er geen extra beheerslasten voor de organisatie ontstaan.

Oplossing

Colleges, tentamens, nieuwe colleges en soms een feestje: studeren valt niet altijd mee. NHL, de grootste hogeschool van Friesland, begrijpt dat en heeft daarom aan TRES gevraagd om een app te maken die studeren makkelijker maakt. De app bevat alle informatie die een student nodig heeft, zoals roosters, cijferlijsten en relevante nieuwsberichten. De studenten-app toont bovendien een actueel overzicht van afwezige docenten. Zo weten studenten tijdig of ze nog een uurtje in bed kunnen blijven liggen. Wel zo fijn, na een lange avond – euh – studeren.

Resultaat

Door te werken met een integrale authenticatie, kunnen studenten inloggen met hun NHL-account. Op basis van dit account worden de databronnen zoals het roostersysteem, de cijferadministratie en het intranet geraadpleegd. De bronnen geven per student de opgevraagde gegevens in de vorm van een data-feed. Vervolgens toont de app de gegevens uit deze feed. Door deze opzet is er slechts één bron en is er geen extra beheerslast voor de app. De studenten-app is ontwikkeld voor zowel het Android- als het iOS-platform.

Feiten & cijfers

  • 2.766 downloads via iOS
  • 6.143 downloads via Android
  • 85% studenten gebruikt app minimaal eens per week

“De opzet van de studenten-app is een mooi voorbeeld van hoe wij IT het liefste zien. Gebruiksvriendelijk, veilig en centraal beheerd”

Freerk Bosscha

IT Architect / Security Officer NHL Hogeschool

Meer weten over deze case?

Harmen Visser

Commercieel directeur
06 54 24 19 90

Discover our world in 60 seconds

  • Heerenveen
  • Amsterdam
Heerenveen

De Opslach 59
8448 GV Heerenveen
Postbus 214
8440 AE Heerenveen

Amsterdam

Science Park 402
1098 XH Amsterdam

of neem contact met ons op via het contactformulier.