Sebastiaan En Arsen

Migratie naar Umbraco 13

Door de actieve community en de snel veranderende wereld komt Umbraco regelmatig met updates en nieuwe versies uit. Elke 6 weken brengt Umbraco kleine updates uit en elke 6 maanden een nieuwe versie. Deze nieuwe versies kennen om de drie jaar een LTS-editie; een zogenaamde long-time-support editie. Een editie die minimaal drie jaar wordt ondersteund door Umbraco. De meest recente LTS editie die stabiliteit en ondersteuning biedt tot eind 2026 is Umbraco 13.

Klaar voor de migratie naar Umbraco 13?

Benieuwd wat we voor jouw kunnen betekenen? Met de TRES quickscan brengen we jouw migratie in kaart.

lees meer

Wat biedt Umbraco 13?

Het migreren naar Umbraco 13 biedt diverse voordelen. Naast nieuwe functies voor developers, zijn er ook verbeteringen voor redacteuren. Zo kun je blokken gebruiken in de Rich Text Editor en no-code/low-code webhooks instellen. De nieuwe beveiligingsoptie Current Login voorkomt meerdere gelijktijdige aanmeldingen. Dit zorgt voor betere prestaties en eenvoudig beheer van je website. Lees ook ons artikel over de nieuwste LTS-versie van Umbraco.

Van oudere versies naar Umbraco 13

TRES heeft uitgebreide ervaring met het upgraden of migreren van Umbraco websites, waarbij websites van Umbraco 7, 8 en 10 zijn gemigreerd naar Umbraco 13. Zowel MultiTaal als MultiSite en combinaties hiervan.  Bij elke migratie kijken we verder dan simpelweg het overzetten van je bestaande website en code. We analyseren de structuur, code en opzet en stellen gerichte verbeteringen voor. Zo zorgen we voor een snellere, efficiëntere website die klaar is voor de toekomst.

Ben jij klaar voor een soepele overgang naar Umbraco 13?

Vraag dan nu een gratis quickscan aan en zet de eerste stap naar een veilige en sterke website! Met de gratis quickscan krijg je inzicht in de kosten voor de migratie naar Umbraco 13. Daarnaast geven we persoonlijk advies op basis van jouw situatie.  

Umbraco Platinum Partner

Onze aanpak

Bij TRES beginnen we met een analyse van je huidige setup en je eventuele wensen. We stellen een gedetailleerd migratieplan op, waarbij we zorgen voor een soepele overgang zonder verlies van data en functionaliteit. We voeren dit plan uit met minimale onderbreking van je website zodat je bezoekers en je bedrijfsvoering er zo weinig mogelijk van merken.

Tres Reportage 10Web

Wat is de doorlooptijd?

Een migratie naar Umbraco 13 kunnen we in een week tot enkele weken voltooien. De doorlooptijd van een migratieproject varieert afhankelijk van de complexiteit van je huidige website en eventuele wensen. Vooraf geven we altijd een duidelijk tijdschema, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en wanneer.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een migratie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je website, de complexiteit van de functionaliteiten en eventuele maatwerkaanpassingen. Voor een basiswebsite bedragen de kosten van een migratie ongeveer €5.000,-. Voor complexere websites met maatwerk functionaliteiten maken we een gepersonaliseerde offerte, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Plan een vrijblijvend gesprek in

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts.