The perfect match.

  • Concept
  • Design
  • Development

Relatieplanet.nl is de meest populaire datingsite van Nederland en België. Sinds 2002 hebben meer dan 5.000.000 singles zich ingeschreven waaruit meer dan 200.000 stellen zijn gevormd.  TRES gaf de datingsite een geheel nieuwe gezicht. Fluid Design en optimaal gebruikersgemak waren hierbij de sleutelwoorden.

Uitdaging

Zorg voor een optimale gebruikerservaring voor zowel klanten van Relatieplanet.nl als de medewerkers van Relatieplanet.nl die dagelijks in de backoffice werken.

Oplossing

Al negen jaar op rij weet deze populaire datingsite de titel “Website van het jaar” te veroveren. Toch waren er vanuit de organisatie tal van wensen om nog beter en slimmer in te spelen op de behoeften van singles in Nederland. Voor de medewerkers van Relatieplanet is een gebruiksvriendelijke backoffice essentieel om het werk zo efficiënt en prettig mogelijk te maken. Dit aspect is daarom direct meegenomen in de ontwikkeling en voorzien van een nieuwe interface.

Resultaat

Om optimale gebruikerservaring te creëren hebben we alle schermen vanuit een mobile first gedachte ontworpen. Vervolgens hebben we op basis van Fluid Design de schermen opgebouwd voor de grotere schermformaten. Hierdoor zijn alle functies direct op smartphones en tablets beschikbaar met behoud van uitstraling en betrouwbaarheid.

De nieuwe opbouw van de profielpagina, waar we de traditionele lijstjes hebben vervangen door persoonlijke verhalen, zijn intensief getest door een gebruikersgroep. Ook na livegang hebben we de nieuwe onderdelen zoals chat, flirten en inline editing intensief getest met eyetracking, gebruikersfeedback en automatic testing. Door te werken met korte iteraties hebben we de feedback direct kunnen verwerken in de vernieuwde omgeving.

Feiten & Cijfers

  • Bounce rate gedaald naar 11,2%
  • Verlengingspercentage gestegen met 28%
  • Time on site gestegen met 1 minuut 14 per sessie
  • 200% groei mobiel gebruik

“De jarenlange ervaring van TRES heeft ons geholpen met de nieuwe vormgeving van de website. Gedurende het traject wisten ze goed onze data over gebruik te combineren met hun kennis over conventies. Met name de introductie van het fluid design heeft het mobiel gebruik enorm gestimuleerd.”

Erik van der Veen

Managing Director Relatieplanet.nl

Meer weten over deze case?

Folkert van der Wei

Consultant
06 29 73 58 04

Strategie Marketing Technologie

Find us

  • Heerenveen
  • Amsterdam
Heerenveen

De Opslach 59
8448 GV Heerenveen
Postbus 214
8440 AE Heerenveen

Amsterdam

Science Park 402
1098 XH Amsterdam

of neem contact met ons op via het contactformulier.