Boost je online business: 5 redenen om te kiezen voor een hybride app

Hybride Apps Zw

Wil je een app laten maken als aanvulling op je bestaande webomgeving? Slimme zet! Een app is een perfecte tool om je klanten en prospects nog beter te bedienen en te zorgen voor een optimale klantbelevenis. Kies je voor een native app, een progressive web app of een hybride app? In dit artikel ontdek je de verschillen en lichten we de voordelen van een hybride app voor je uit.

Welke soorten apps zijn er en wat zijn de verschillen?

Native apps

Een native app download je op je telefoon via de App Store of de Google Play Store en is geprogrammeerd in de taal van het betreffende besturingssysteem (iOS of Android). Binnen een native app kun je gebruikmaken van alle functionaliteiten die je device biedt: GPS, pushnotificaties, gezichtsherkenning, etc.

Progressive web apps

Een progressive web app (pwa) is een website die je via een snelkoppeling op het startscherm van je telefoon kunt installeren. Een pwa kun je dus niet downloaden in de App Store of de Google Play Store. In een webapp kun je een deel van de functionaliteiten van je telefoon gebruiken; je bent hierin afhankelijk van wat je browser ondersteunt en wat iOS of Android aan functionaliteiten vrijgeeft. Zo is het binnen een pwa die draait op iOS bijvoorbeeld niet mogelijk pushnotificaties in te stellen of gebruik te maken van de vingerafdrukscan.

Hybride apps

Net als een native app kun je een hybride app downloaden in de App Store of de Google Play Store. Ook kun je binnen de app gebruikmaken van alle functionaliteiten die op je toestel beschikbaar zijn. De eindgebruiker zal het verschil tussen een native en hybride app dan ook nauwelijks merken. Het onderscheid zit ’m in de onderliggende programmeertechniek, die in het geval van een hybride app vergelijkbaar is met die van een pwa. Een webcode die werkt als tussenlaag communiceert vervolgens met de functionaliteiten van de betreffende device.

5 redenen om te kiezen voor een hybride app

1. Relatief eenvoudig ontwikkelproces

Ten opzichte van een native app is het ontwikkelproces van een hybride app een stuk eenvoudiger. Kies je voor een native app, dan moet je voor de iOS- en de Android-toepassingen naast de techniek voor je website afzonderlijk nog twee verschillende programmeertalen en broncodes inzetten. Bij een hybride app kun je de broncode en programmeertaal van je website gebruiken als basis voor zowel de Android- als de iOS-app.

2. Relatief goedkoop

Omdat je slechts één app hoeft te laten ontwikkelen die zowel op iOS als Android draait, zijn de kosten (voor ontwikkeling, onderhoud, beheer etc.) automatisch lager dan het bouwen van twee (functioneel dezelfde maar technisch verschillende) native apps.

3. Optimale user experience

In tegenstelling tot een pwa kan de eindgebruiker binnen een hybride app gebruikmaken van alle functionaliteiten die zijn of haar device biedt, zoals de camera, GPS, vingerafdruk- of gezichtsherkenning, etc.

4. Lage gebruikersdrempel

Vergeleken met een pwa is de gebruikersdrempel bij een hybride app lager: de eindgebruiker is gewend aan het downloaden van een app in de App Store of de Google Play Store en veel minder bekend met het installeren van een pwa.

5. Groter bereik

In tegenstelling tot een native app kun je met één hybride app alle eindgebruikers bereiken, ongeacht het besturingssysteem (iOS of Android) op hun device.

Ook een hybride app laten maken?

Vooral bij trajecten waarin continu doorontwikkeld wordt, is een hybride app ideaal. Je hoeft elke functionaliteit maar één keer te programmeren, waarna je deze naar verschillende devices kunt uitrollen. Zo hoef je niet eerst in een aantal sprints aan de webportal te werken om vervolgens in een aantal sprints de nieuwe functies ook aan de app toe te voegen. Met een single code base (één broncode) bevorder je het ‘continuous delivery’-proces, kun je optimaal doorontwikkelen en maak je je klanten relatief eenvoudig blij met nieuwe functies.

Bij TRES denken we graag met je mee bij het realiseren van een hybride app die precies doet wat hij voor jouw business moet doen. Op naar nog meer online succes!

Hybride Apps Ab Vakwerk

Meer weten?

Bekijk onze cases

Corporate website

Digitalisering STAP-traject voor Civas

Klantportaal op maat

Digital marketing

Corporate website

Corporate website

Klantportaal & mobiele app op maat

Klantportaal op maat

NRG

Corporate website

Corporate website

Corporate website

Klantportaal op maat

KPN

Klantportaal op maat

Corporate website